Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de la Seu aprova una modificació de crèdit que inclou la partida pressupostària per fer el canvi d’enllumenat a LED en tot el tram urbà de la N-260

També s'ha aprovat una moció per demanar al govern espanyol i andorrà una millora de les freqüències del transport públic entre la Seu d’Urgell i Andorra

S’ha celebrat el Ple ordinari del mes de novembre del 2022, el penúltim ple de l’any, ja que en el plenari de desembre es debatran els pressupostos del 2023. Un ple amb una única moció presentada pel grup de CxlS, després de 2 plens sense que cap grup de l’oposició presentés cap moció ni pregunta.

Abans del ple representants de la colla gegantera han fet entrega a l’ajuntament del tradicional present de la Trobada Gegantera de la Festa Major, que no van poder fer durant la Festa per la pluja intensa de dissabte a la tarda.

El vicealcalde i responsable d’hisenda Jordi Fàbrega ha donat compte dels informes trimestrals de morositat de l’ajuntament i les societats municipals, amb períodes mitjans de pagament tots inferiors al 37 dies (el global de l’ajuntament és de 8,75 dies) i del seguiment trimestral del pressupost 2022.

També Jordi Fàbrega ha defensat una modificació de crèdit per incorporar al pressupost un total de 338.939,28€, on destaquen com a partides més importants: 101.000 € per aplicar l’increment del 1’5% del sou dels treballadors municipals per aquest 2022; 71.000 € per assumir l’increment de la despesa energètica d’aquest darrer trimestre; 85.000 € pel Servei d’Esports Municipals per l’increment d’activitats realitzades; 6.000 € per les despeses del Concurs Nacional de Cavall Pirinenc que celebrarem el 19 de novembre a la Seu d’Urgell; 20.000 € pels arranjament d’espais de la UNED per compatibilitzar els estudis d’INEFC Pirineus i la UNED; 15.000 € per l’increment de costos de les obres d’adequació de la cafeteria i banys del centre cívic; 6.000 € de subvenció pel Taller Claror; 4.000 pel Retaule de Sant Ermengol; i 6.331 € per completar el contracte que ens permetrà canviar a llums LED tot l’enllumenat de la N-260 al seu pas per la Seu d’Urgell. Totes aquestes importants despeses s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i del regidor no adscrit Àngel Rúbio, el vot contrari de la CUP i l’abstenció de CxlS.

La regidora de personal Carme Espuga ha presentat un acord sobre la no modificació d’uns complements salarials que s’havia pactat amb la mesa de negociació amb el personal i que s’ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern, l’abstenció del regidor Rubio i el vot contrari de CxlS i la CUP.

El tinent alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera, ha presentat una modificació puntual tècnica del planejament general sobre el sector Sud-9, Cal Tonipal, que s’ha aprovat per unanimitat i per tant s’ha elevat a la Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu.

Als informes d’alcaldia s’han recordat els aiguats que just un 7 de novembre de fa 40 anys vam patir a l’Alt Urgell, a Andorra i a tot el Pirineu. Una desgràcia que va marcar el nostre municipi, però que per les modificacions urbanístiques posteriors per refer-nos van permetre el naixement del Parc Olímpic del Segre.

I finalment s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup de CxlS sobre el transport públic entre la Seu d’Urgell i Andorra, que la regidora de Treball Transfronterer, Carme Espuga, ja havia transaccionat prèviament amb el grup de CxlS. Aquest transport, al ser un transport internacional, és competència de l’Estat Espanyol i del Principat d’Andorra, i no de la Generalitat de Catalunya com deia la moció de CxlS, pel que s’ha aprovat instar als 2 governs (espanyol i andorrà) a fer les gestions necessàries per millorar les freqüències i ajustar els preus d’aquest transport. Unes negociacions que ja s’han començat a treballar des de l’Ajuntament les darreres setmanes, tant amb Andorra com amb el Govern Espanyol.

Finalment s’han realitzat 5 precs i una interpel·lació:

  • Un per la tinent alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, d’agraïment a tothom que ha fet possible l’organització d’una nova edició de la Fira de Sant Ermengol, que aquest any va recuperar  la normalitat després de la pandèmia, amb un èxit de visitants i de tiquets de formatges venuts i un excel·lent bon ambient a tota la Fira.
  • Un segon per la regidora de Treball Transfronterer, Carme Espuga, d’agraïment per l’organització del workshop ocupacional on es van realitzar més de 400 entrevistes de feina.
  • Un del regidor Carlos Guardia als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer, com Gerard Gombau subcampió de kata de karate, l’Urban Esports on l’equip femení B de pàdel ha aconseguit l’ascens a 2a catalana i el Club de Hockey i Patinatge Artístic Cadí pels resultats de les seves patinadores a diferents campionats catalans.
  • I dos del grup de CxlS, un record pels aiguats de fa 40 anys que ha fet el regidor Joan Barrera, i un per part de la regidora Cristina Moreno, que ha insistit en la reparació de l’avaria de l’ascensor del Parc del Segre. Una avaria on s’està pendent de rebre la peça malmesa que, amb les dificultats logístiques per rebre material de l’estranger, s’està allargant massa.
  • I finalment la regidora Carlota Valls ha presentat una interpel·lació sobre l’atenció a la gent gran, els equipaments residencials i el servei d’atenció domiciliària.

Us esperem al proper ple ordinari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que serà durant el mes de desembre i on es debatran els pressupostos pel proper any 2023.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell