Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El ple del mes de juliol dona llum verda al pressupost per al “Festival d’Aparadors” i per a un projecte de robòtica educativa per a les escoles de la Seu d’Urgell

També s'ha aprovat el Pla d'Igualtat de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'adhesió al Pla Comarcal LGTBIQ+

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de juliol del 2022, el darrer abans de l’estiu, ja que el mes d’agost, com va sent habitual, no hi ha ple ordinari. En aquest plenari s’ha aprovat el Pla d’Igualtat de dones i homes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com l’adhesió al Pla Comarcal LGBTIQ+ elaborat pel consell Comarcal. 

El vicealcalde Jordi Fàbrega ha explicat la modificació de crèdit que inclou una subvenció per a la compra de llibres per a la Biblioteca de Sant Agustí per valor de 15.000 €, una partida de 16.000 € per l’augment dels costos de subministrament elèctric, una de 5.683 € pel projecte anomenat “Festival d’Aparadors” que pretén posar en valor aparadors de locals en desús del centre històric de la ciutat, i una partida de 35.000 € per un projecte de robòtica educativa per les escoles, dels que 30.000 € estan subvencionats per la Fundació Bosch Aymerich. Aquesta subvenció és per tres anys, amb un total de 90.000 € d’aquesta Fundació, que se sumen als 15.000 € que aportarà l’ajuntament i que té com a finalitat iniciar aquest projecte de robòtica educativa com a extraescolars per tots els infants de la Seu i Castellciutat que ho vulguin. Com va sent habitual, totes aquestes partides s’han aprovat només amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i el vot contrari de CxlS i la CUP. 

També s’han aprovat una petita modificació de l’ordenança municipal de tinença i control dels animals, referent als criteris tècnics per a realitzar la determinació de l’ADN en la femta dels gossos, en canviar l’empresa que du a terme aquesta prova. 

Respecte a les mocions, se n’ha debatut una única, presentada pel grup de CxlS, sobre les ocupacions il·legals. Aquesta moció, totalment demagògica i oportunista, pretenia responsabilitzar l’ajuntament de l’increment d’ocupacions il·legals, que és un fenomen que està en increment a tota Catalunya, com a  Espanya, i que és degut -en bona part- a la permissiva legislació espanyola que facilita aquestes ocupacions il·legals en considerar que són ocupacions consolidades si les persones que ocupen manifesten que porten 48 hores a l’habitatge, impossibilitant-ne el desallotjament fins a tenir una ordre judicial.

Malauradament l’ajuntament disposa de poques eines (per no dir cap) per poder fer front a aquestes ocupacions, i és totalment il·legal forçar a abandonar els habitatges, tal i com demanava la moció. És a dir, un problema conseqüència d’una legislació espanyola que el PSOE no vol canviar, i que ells mateixos ens volen responsabilitzar a nosaltres a nivell municipal en un exercici de demagògia i hipocresia important. Cal recordar que durant aquesta legislatura, tot i la pandèmia, els pisos per habitatge social que gestiona l’ajuntament han passat de 3 a 16 (entre pisos de l’Agència Catalana d’Habitatge i pisos cedits per particulars) i està projectada la creació de 16 habitatges per a ús social i assequible: 10 a l’edifici de Cal Pensament (en cessió d’ús durant 99 anys) i 6 més a un edifici que s’adquirirà properament gràcies a la Fundació Hàbitat3.  

Aquesta moció s’ha votat per punts, rebutjant aquell punt que instava els serveis municipals a forçar a abandonar els habitatges ocupats, per tant, a cometre una il·legalitat (amb la llei que el partit de CxlS no vol canviar). La resta de punts, que instaven a la condemna d’aquestes ocupacions, a l’actuació dels Serveis Socials en els casos de famílies vulnerables i a instar a incrementar els recursos del Govern de la Generalitat pels ajuts a les persones vulnerables i, sobretot, al Govern Espanyol a reformar la normativa que permeti afrontar aquesta situació, que és el punt clau per poder solucionar aquesta problemàtica. 

Finalment, s’han realitzat 3 precs: dos de felicitació, un per a la urgellenca Teresa Colom, recentment nomenada directora de la Fundació Ramon Llull; i a l’escriptor peramolí Josep Espunyes, guardonat amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de Catalunya; i finalment el prec de felicitació als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer mes, pel regidor de cultura i d’esports Carlos Guàrdia. 

Aprofitem per desitjar-vos un bon estiu i bones vacances, ja que el proper ple ordinari està fixat pel dilluns 12 de setembre. 

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2022 Junts per la Seu d'Urgell