Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Patronat de la Fundació Sant Hospital dóna suport a la construcció d’un nou hospital comarcal a la Seu d’Urgell

El projecte impulsat pel CatSalut es duria a terme l'any 2022 gràcies al canvi de destí dels recursos previstos per a les obres de reforma del centre mèdic urgellenc

La Junta del Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, celebrada el passat divendres 24 de juliol, va decidir donar suport a la proposta del Servei Català de la Salut (CatSalut), amb el vistiplau de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, d’iniciar els tràmits que han de finalitzar amb la construcció d’un nou hospital comarcal a la capital urgellenca.

El projecte es durà a terme gràcies al canvi de destí dels recursos financers previstos per a les obres d’ampliació i reforma de la Unitat Sociosanitària de l’hospital urgellenc. El projecte estava valorat en 5.040.000 euros, dels que la Diputació de Lleida aportava 3 milions. D’aquesta quantitat s’ha decidit destinar un import aproximat de 600.000 euros durant aquest any a l’ampliació de 16 places residencials, així com a la reforma de les habitacions i banys existents, mentre que l’altra part de la subvenció es destinarà al futur centre hospitalari.

Tan bon punt aquestes noves instal·lacions entrin en funcionament, l’edifici que actualment ocupa l’hospital passaria a destinar-se íntegrament a usos sociosanitaris i residencials.

Amb aquests dos equipaments, conjuntament amb el CAP de la Seu d’Urgell que ja s’està construint, l’assistència sanitària de la comarca millorarà molt les seves instal·lacions.

No obstant, cal seguir treballant per aconseguir els pisos assistits i una ampliació dels serveis d’atenció domiciliària per la gent gran, així com l’heliport 24 hores que ha de permetre els vols nocturns de l’helicòpter del SEM i el conveni que ens permeti ser atesos en serveis de l’Hospital de Meritxell d’Andorra com la UCI o determinats especialistes.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell