Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Món Màgic de les Muntanyes 2021-22 programa prop de 70 activitats de Nadal a la Seu d’Urgell, la majoria a l’exterior

El Nadal torna als carrers de la Seu d'Urgell amb una setantena d'activitats nadalenques, on destaquen prop d’una trentena de propostes per a infants i joves.

El Món Màgic de les Muntanyes proposa per aquestes festes prop de 70 activitats, de les quals prop d’una trentena estan adreçades als infants i als joves, que tindran lloc del 4 de desembre al 6 de gener de 2022. Així ho ha anunciat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, acompanyat pel vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, el regidor de Joventut, Joan Llobera, i la regidora d’Infància, Núria Tomàs.

En aquesta presentació, l’alcalde urgellenc ha manifestat que “el Nadal a la Seu d’Urgell és sinònim del Món Màgic de les Muntanyes, un esdeveniment molt important a la nostra ciutat”. Respecte a la programació, Francesc Viaplana ha remarcat que “sí l’any passat, a causa de la pandèmia, vam haver de fer una seguit de modificacions que van consistir en traslladar tota l’activitat al carrer, obtenint una molt bona acceptació per part dels veïns i comerciants, enguany també repetirem el format, un format d’èxit, perquè dona molta vida als carrers”. L’alcalde de la Seu també ha avançat que enguany s’ha augmentat la il·luminació nadalenca dels carrers i places de la ciutat, i alhora s’ha reforçat en les dues entrades del municipi “per demostrar visualment la importància que té la programació nadalenca a la nostra ciutat”.

Actes adaptats a la situació epidemiològica

Per la seva, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha volgut remarcar que tots els actes del Món Màgic de les Muntanyes s’han preparat igual que l’any passat, prioritzant la salut, tenint en compte la situació epidemiològica per minimitzar el risc de contagis. “Durant els dies que se celebrarà aquesta programació nadalenca s’anirà seguint l’evolució de la situació epidemiològica per si calgués fer petites adaptacions dels actes”. Fàbrega ha destacat que es podran celebrar la gran majoria de les activitats “perquè tots s’han preparat per poder dur-los a terme, ja que tindran lloc a l’aire lliure i s’hi aplicarà tots els protocols Covid”. Respecte a la pandèmia, el vicealcalde ha afegit que malgrat està ja dins la sisena onada, aquest any la situació no és comparable amb la de l’any passat per aquestes dates a l’estar la majoria de persones vacunades, però ha recordat que la població que no està vacunada són precisament els infants, ja que no es vacuna per sota dels 12 anys. “Amb tota la il·lusió del Nadal, però amb prudència, podrem celebrar i gaudir al carrer d’un Món Màgic de les Muntanyes. Des de l’equip de govern creiem que pràcticament totes les activitats es podran celebrar”, ha reblat Fàbrega.

Encesa de llums i la Seu màgica  

El tret de sortida de la programació nadalenca El Món Màgic de les Muntanyes és amb l’acte de l’encesa de llums de Nadal dels carrers i places de la Seu d’Urgell que vindrà precedit per un castell de focs a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell que ha tingut lloc a la plaça dels Oms, en lloc de la Torre Solsona com s’havia fet anteriorment.

Abans de l’encesa, veïns i visitants han pogut gaudir de La Seu Màgica amb la Caseta del Món Màgic, al peu del passeig Joan Brudieu; el Racó dels Desitjos, a la plaça Patalín; el Bosc Màgic, ubicat al parc del Cadí; l’Escenografia del Rescat, al Camp del Codina; l’Espai de la Música, a la plaça de les Monges; Joc de trons, ubicat a la plaça de Sant Roc; i l’Indret màgic de les associacions, ubicat al passatge de la Missió, tots ells llocs molt especials i decorats per persones i col·lectius de la Seu, amb animacions, personatges, música, escrofus, entre d’altres.

Pel que fa als actes culturals de la programació nadalenca destaca la posada en escena novament de l’obra teatral ‘El rescat dels Minairons’, amb més de 70 actors i actrius de la Seu d’Urgell, dirigits per Joel Pla i l’Escola de Teatre, que oferiran la versió teatral escrita per Agustí Franch, de la història del Tió de la Freita. Serà al teatre de La Salle, els dies 19, 23 i 26 de desembre, i els dies 2 i el 6 de gener.

Mercats de Nadal: els dissabtes 4, 11 i 18 de desembre

També per aquestes dates nadalenques tindran lloc els Mercats de Nadal d’artesania, al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, concretament els dissabtes 4, 11 i 18 de desembre, de 2/4 d’onze del matí a 2/4 de nou del vespre. Durant aquestes festes també es podrà gaudir novament de la ruta dels tions, que es compon de 14 troncs diferents col·locats en diferents punts de la ciutat.

Activitats infantils: es recupera la Cavalcada de Reis

Els nens i nenes són els protagonistes de la programació del Món Màgic de les Muntanyes. Entre les més de 25 activitats adreçades a infants i joves destaca la que tindrà lloc el diumenge 12 de desembre, on els més petits podran anar a buscar els tions al bosc, concretament al Pla de les Forques.

El 24 de desembre, de cinc de la tarda a vuit del vespre, se celebrarà el tradicional Tió de la Freita al Parc del Cadí, on hi haurà la presència de minairons i escrofus, acompanyat de música en directe i l’escalfor de la màgia de la nit de Nadal.

El dia 5 de gener, a les nou del matí, els nenes i nenes de la Seu d’Urgell tindran un despertar màgic, i a partir de 2/4 de set de la tarda i fins a les vuit del vespre, se celebrarà la Cavalcada de Reis i la Benvinguda del Sr. Pipa, amb un recorregut pels carrers de la ciutat que finalitzarà a la plaça de Joan Sansa on tindrà lloc la recollida de cartes dels infants per part de Ses Majestats.

També hi ha altres propostes familiars per aquestes festes nadalenques com l’App del joc dels minairons i la recepta de la galeta màgica, que aquest any és de xocolata. La recepta, de la pastisseria Cadí de la Seu d’Urgell, es pot trobar al programa del Món Màgic de les Muntanyes.

Per participar a les activitats del Petit Món Màgic cal fer inscripció a https://agenda.laseu.cat/monmagic2021

Activitats per a joves

Per dissabte 4 de desembre, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal, els i les joves podran gaudir d’un concert de versions de WASA Corporation i del DJ. Sergi Domènec, de Flash FM. Per dissabte 11 de desembre, concert de música urbana amb el grup Pawn Gang.

També pel jovent s’ha organitzat pel dia 27 de desembre l’Escape Room City la Seu Art, on els i les participants tenen una missió especial i molt important: descobrir l’art amagat de la Ciutat. Per dimecres 29 de desembre tindrà lloc un Laser Combat, a les 12 del migdia, a la Font del Lleó, del Parc del Valira. El dijous 30 de desembre, cinema juvenil i familiar amb la projecció de la pel·lícula ‘Cazafantasmas: más allá’, als Cinemes Guiu.

Més espectacles

Diumenge 5 de desembre, la Catedral de Santa Maria d’Urgell acollirà el ja tradicional concert d’Orgues de Ponent i del Pirineu; el dimecres 8 de desembre, un espectacle familiar a Sant Domènec: la Filomena se’n va al mercat, a càrrec de la companyia Els Ministrils del Raval. El diumenge 12 de desembre, espectacle del Mag Lari amb ‘Un Nadal amb Mag Lari’, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal.

Per la resta d’espectacles cal fer reserva prèvia d’entrades a: https://entradas.codetickets.com/entradas/laseu/online

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell