Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Anul·lada la part presencial de la Fira de Sant Ermengol 2020 a causa de la situació epidemiològica a la Seu d’Urgell

L’aula de tast online de la fira segueix en peu a través del canal propi de YouTube amb 5 vídeos que es podran visualitzar a partir d’aquest divendres 16 d’octubre: 3 tastos guiats i 2 tallers de cuina amb formatge

La part presencial de la Fira de Sant Ermengol que s’havia de celebrar aquest pròxim cap de setmana (del 16 al 18 d’octubre) ha quedat anul·lada a causa de l’augment de casos de COVID-19. Així ho han anunciat aquest migdia l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, el vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font.

Així doncs, la mostra a l’aire lliure que havia de tenir lloc al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca amb una trentena de parades de formatges artesans del Pirineu i de productes alimentaris de proximitat no se celebrarà. “Les condicions epidemiològiques de Catalunya -com de tot Europa- han empitjorat en els darrers dies, i la tendència va progressivament cap a incrementar els casos, ens han fet decidir anul·lar la part presencial de la Fira de Sant Ermengol”, ha explicat Jordi Fàbrega.

L’alcalde de la Seu ha volgut afegir que “malgrat no estar pitjor respecte altres territoris del país, la tendència indica que augmentaran els casos, l’equip de govern ha decidit per prudència i responsabilitat, i alhora per recomanació del Departament de Salut de reduir els contactes socials i la mobilitat, suspendre aquesta part presencial de la fira, sobretot, per evitar l’efecte crida i així evitar riscos”.

Situació COVID-19 a Catalunya i a l’Alt Urgell

Val a dir que avui a Catalunya hi ha 984 persones ingressades per COVID-19 (40 més que ahir), 172 de les quals a l’UCI, amb un índex risc de brot de 338 (augment de 27 respecte ahir) i una taxa de transmissió d’1,33.

Pel que fa a l’Alt Urgell, avui hi ha 38 casos actius, dels quals 6 es troben ingressats a la Fundació Sant Hospital i 32 es troben aïllats a domicili; 212 contactes estrets aïllats a casa i 9 grups escolars de diferents centres educatius de la Seu d’Urgell es troben confinats a casa (173 alumnes i 14 docents).  L’índex de risc de rebrot a la comarca és avui de 421, mentre que la taxa de transmissió és de 1,97.

Fira online

Fàbrega ha remarcat però que la part online de la Fira de Sant Ermengol 2020 segueix en peu, i que amb l’objectiu de fer-la més intencional per l’edició d’enguany s’ha creat un canal de YouTube propi, vinculat al web www.firasantermengol.cat que oferirà de manera permanent tastos guiats i tallers de cuina amb formatge.

Aquesta aula de tast online començarà amb 5 propostes, que es podran visualitzar a partir d’aquets pròxim divendres 16 d’octubre. Els tastos són de formatges artesans  de vaca de l’Alt Pirineu; formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya; formatges de pastor d’ovella; mentre que els tallers de cuina amb formatge aniran a càrrec de Diego Alías, de Ca l’Amador de Josa del Cadí; i de Carme Mora, de l’Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall.

Els tastos de formatge són guiats pel gastrònom Pep Palau i han estat enregistrats a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

Al llarg de l’any, i de manera periòdica, s’ampliaran el nombre de tastos que es podran seguir des d’aquest web i el canal de YouTube propis de la fira.

Visites guiades de la fira

D’altra banda, les 9 visites guiades, totes elles gratuïtes, que havien de tenir lloc durant el cap de setmana de fira resten a l’espera de poder-se realitzar davant l’evolució de les dades epidemiològiques al llarg d’aquesta setmana.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell