Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’alcalde Fàbrega anuncia durant el ple ordinari del mes de setembre que aquest dissabte es produirà el relleu a l’alcaldia de la Seu, d’acord amb el pacte de legislatura signat entre Junts i ERC

Durant el Ple també es desestima una moció de CxlS que demanava cedir al departament de Salut els terrenys on s’ubicarà INEFC. L'equip de govern aposta clarament pels dos projectes: un possible nou Hospital Comarcal de l’Alt Urgell i la Universitat d’INEFC-Pirineus.

Avui s’ha celebrat de manera presencial el Ple ordinari del mes de setembre del 2021, que ha estat el darrer ple ordinari de l’alcalde Fàbrega d’aquesta legislatura. Tal i com es va pactar a principis de mandat entre Junts per la Seu i ERC, Jordi Fàbrega assumia l’alcaldia els dos primers anys i 3 mesos, i el darrer any i 9 mesos aquesta serà assumida per Francesc Viaplana, temps proporcional als resultats obtinguts en les eleccions municipals del 2019. Fàbrega ha anunciat que el canvi a l’alcaldia es formalitzarà en un Ple Extraordinari el proper dissabte 18 de setembre a les 12.00h.

En aquest plenari s’ha aprovat definitivament el Compte general de l’Ajuntament de l’exercici 2020 en no presentar-se al·legacions i una modificació de crèdit que inclou la compensació econòmica pel llegat de Cal Pensament, la il·luminació de les rotondes durant el Món Màgic de les Muntanyes de Nadal, el cost dels educadors COVID que ens han ajudat a gestionar la pandèmia i la compra de l’edifici del Carrer Escorxador 5, adjacent als antics Jutjats i que serviran per ampliar un futur equipament en aquest bloc.

També s’ha donat compte dels períodes migs de pagament als proveïdors de l’Ajuntament (13,44 dies), HIULS (9,17 dies), Turisme Seu (18,62 dies) i Parc del Segre (23,31 dies). A més, s’ha aprovat una modificació en les bases de les subvencions a autònoms que convoca cada any l’Ajuntament, l’acceptació un any més de la delegació del Departament d’Ensenyament per gestionar directament la Unitat d’Escolarització Compartida, que va començar l’any passat amb bons resultats. Finalment, el ple ha aprovat un conveni amb el Parc del Segre per gestionar les plaques solars fotovoltaiques instal·lades als edificis esportius recentment per incrementar la generació d’energies renovables en el marc del PAESC (Pla Acció per a la Energia Sostenible i el Clima).

En els informes d’alcaldia, l’alcalde Fàbrega ha explicat la situació epidemiològica (com va fent en tots els plenaris municipals) que és molt bona actualment, en situació de risc baixa i sense ingressats per COVID-19 a la FSH. I també ha comentat la inauguració del 1r curs d’INEFC Pirineus que es realitzarà el proper dimecres 15, amb la totalitat de les places cobertes i que comptarà amb la presència de la Consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

En quan a les mocions, s’ha rebutjat -amb els vots en contra de l’Equip de Govern i de la CUP- una moció presentada per CxlS que demanava cedir un terreny a l’Horta del Valira al Departament de Salut de manera immediata per a la possible construcció d’un nou hospital. Aquesta cessió implicava paralitzar el concurs de l’edifici docent de la nova Universitat d’INEFC Pirineus, que es construirà en aquests terrenys (concurs que en el seu moment va ser aprovat amb el vot favorable de l’equip de CxlS) i comprometia molt seriosament la viabilitat d’aquests estudis universitaris que comencem demà a la nostra ciutat. Cal explicar que l’equip de govern porta molts mesos treballant per aconseguir la possibilitat de tenir un nou hospital comarcal a la Seu d’Urgell (contactes que s’han intensificat els darrers mesos amb el Conseller de Salut, Josep M. Argimon). En aquest sentit, s’ha donar a conèixer que els tècnics del Departament de Salut i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja han mantingut reunions per trobar la ubicació més favorable. Donat que la decisió no cal que sigui immediata, que hi ha altres possibilitats (fins i tot més ben valorades pels tècnics del Departament), i que els dos projectes són compatibles, i vitals tots dos per l’Alt Urgell, el nostre vot ha estat negatiu. Apostem pel nou hospital i per la Universitat, i ambdós projectes són compatibles.

Finalment s’han realitzat precs d’agraïment a la comunitat educativa que avui inicia un nou curs escolar, també marcat per la COVID-19, a tothom que ha fet possible la Festa Major i un prec de felicitació als esportistes i clubs urgellencs pels bons resultats.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell