Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Al ple de maig s’aprova la creació de l’Associació La Seu Tech City, que es preveu constituir a mitjans de mes

També s’ha aprovat la modificació de crèdit que ha de permetre la contractació d’un préstec per a realitzar obres de millora de la via pública i del Pla de Camins

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de maig del 2022, un ple on s’ha excusat la regidora de CxlS, Cristina Moreno, que no ha pogut assistir en estar de baixa de maternitat i que ha rebut la felicitació de tot el consistori per aquesta magnifica notícia.  

En aquest plenari s’ha aprovat la creació de l’associació La Seu Tech City, una associació publico-privada que té com a  finalitat impulsar el projecte “Pirineu Tech Mountain”, l’espai destinat al desenvolupament tecnològic aplicat a les activitats que es duen a terme a les zones de muntanya. Tal i com ha explicat el vicealcalde i regidor de projectes estratègics, Jordi Fàbrega, al ple de febrer es van aprovar els estatuts de l’associació i avui s’ha aprovat la constitució d’aquesta. Conjuntament amb 14 entitats ja confirmades (Consell comarcal, Cambra de comerç de Lleida, Alt Urgell Fibra, SEMIC; PEUSA, AEAU, Dispur, INEO, La Salle Technova-Funitec, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Urgellet Inversions, Eurecat, Cadí i Creativa Disseny) i unes altres 24 que resten pendents de rebre la sol·licitud d’accés (entre elles INEFC, Ogilvy, Tot Nòrdic, ACM, i2CAT i IDAPA, entre altres) està previst que el dia 19 de maig es realitzi l’acte formal de constitució de l’associació amb la presència del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. 

Amb aquesta aprovació, realitzada amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i CxlSeu i el vot contrari de la CUP, es fa un pas més per disposar d’aquest hub tecnològic que ha de permetre la creació de llocs de feina qualificats que ens permetin retenir talent i atreure’n de fora en l’àmbit tecnològic. 

També Jordi Fàbrega ha donat compte dels informes trimestrals de morositat de l’ajuntament i les societats municipals, amb períodes mitjans de pagament tots inferiors al mes i del seguiment trimestral del pressupost 2022. Així com de l’informe resum dels resultats de control intern, que s’ha realitzat sense detectar incidències remarcables.  

En l’expedient de modificació de crèdit, aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció de CxlS i el vot contrari de la CUP s’inclou, entre altres la compra de dos vehicles per a la policia municipal, l’estudi per a valorar la viabilitat de la instal·lació d’una comunitat energètica local, la compra de 5 emissores per la policia municipal, les obres d’arranjament de la planta baixa del centre cívic i els horts socials. També s’inclouen a la mateixa modificació les obres a realitzar amb préstec, com la urbanització del carrer Terrats i el pas de vianants a la N-260 a Castellciutat, la millora de l’enllumenat dels porxos del carrer Major i les millores a la via pública (que inclou la reurbanització del carrer Iglesias Navarri davant de l’Institut). 

Posteriorment s’ha aprovat de forma definitiva l’acta de delimitació del terme municipal de la Seu d’Urgell amb Estamariu, explicat pel tinent alcalde de Territori i sostenibilitat, Joan Gurrera; així com l’encàrrec de gestió al Consell Comarcal en relació a evitar el malbaratament alimentari a les escoles, defensat per la regidora d’educació, Núria Tomàs. 

A aquest ple, cap dels grups municipals a l’oposició (Compromís per la Seu i la CUP) no han presentat cap moció. Però en canvi la CUP ha presentat una pregunta sobre els treballs realitzats per la Taula del sector làctic, on la tinent alcalde de desenvolupament local, Mireia Font, ha explicat totes les accions i reunions realitzades a nivell tècnic i que per finals de mes està prevista una nova reunió amb representació política per explicar-ne els avenços. Un projecte fonamental que des de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell estem treballant de valent per aconseguir que sigui una realitat i així ajudar a la promoció d’aquest sector vital per la nostra comarca. 

Finalment s’han realitzat 3 precs d’agraïment, per l’organització de Llegendària, Sant Jordi i el Dia Internacional de la Dansa. Així com el tradicional prec de felicitació als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer mes. La regidora Carlota Valls ha fet un prec sobre el dia del treball, centrat en els col·lectius amb més dificultat per accedir al mercat laboral.   

El proper ple ordinari està fixat pel dilluns 13 de juny, ja que el primer dilluns de juny és festiu. 

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell