Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova al Ple del febrer l’encàrrec al Consell Comarcal per la Depuradora de Montferrer, que realitza el servei de sanejament d’aigües de la Seu

En aquest Ple, celebrat just el dia després de les eleccions al Parlament, s’ha agraït la tasca dels treballadors municipals i resta de servidors públics, així com dels membres de les meses, per a que aquestes es poguessin celebrar sense incidències i amb total seguretat sanitària

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer del 2021, un ple que s’ha celebrat de nou telemàticament per la pandèmia. Aquest plenari s’ha endarrerit degut a la celebració ahir de les eleccions al Parlament de Catalunya. Per aquest motiu, l’alcalde Jordi Fàbrega ha agraït a totes els treballadors municipals i resta de servidors públics, així com als membres de les 13 meses dels 8 col·legis electorals de la Seu d’Urgell i Castellciutat, la seva tasca per a que es poguessin celebrar sense incidències i amb total seguretat sanitària a pesar de la pandèmia.  Tanmateix, també ha felicitat al regidor Òscar Ordeig l’escó de diputat aconseguit en aquestes eleccions. De nou la Seu d’Urgell comptarà amb escó de diputat per l’alcalde urgellenc, al aconseguir-ne l’escó el mateix Fàbrega. 

Aquest ha estat un ple curt, ja que no s’han presentat mocions ni preguntes. S’ha donat compte dels períodes migs de pagament del 4rt trimestre (6’44 dies), així com dels informes de morositat de l’Ajuntament i les societats municipals del mateix termini, tots ells amb períodes de pagament inferiors als 40 dies.

I s’ha acordat, amb el vot favorable de tots els grups municipals, encomanar al Consell Comarcal de l’Alt Urgell la realització del projecte de col·lectors en alta d’aigües residuals de la Depuradora de l’Urgellet, que realitza el servei de sanejament d’aigües de la Seu en un instal·lació que dona servei a 5 municipis de l’Alt Urgell.

Dins dels informes d’alcaldia l’alcalde ha informat de  la situació epidemiològica de la ciutat i la comarca respecte a la COVID-19, que sembla força estabilitzada els darrers 2 mesos, amb 3 pacients ingressats per COVID-19 a la Fundació Sant Hospital i un índex de risc de brot de 278 (clarament en baixada) i una taxa de transmissió de 1.09. Ara mateix, ja hi ha la totalitat dels residents de les residències de la ciutat i els professionals sanitaris amb 2 dosis de vacunes administrades, i s’està iniciant la vacunació dels cossos de seguretat. Com sempre s’ha agraït la tasca dels professionals sanitaris en la gestió de la pandèmia. Aquesta bona evolució constata que les activitats del Món Màgic de les Muntanyes del Nadal, així com les diferents activitats culturals que s’han realitzat aquests 2 mesos, no han tingut cap tipus de repercussió en la situació epidemiològica.

Finalment s’ha decidit demanar al Govern, en un document conjunt de tots els grups municipals, restriccions més laxes pel comerç de l’Alt Urgell, tenint en compte que amb l’obertura de la frontera amb Andorra, hi ha un greuge comparatiu al permetre major obertura dels comerços andorrans que als nostres.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell