Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova, durant el Ple de novembre, les ordenances fiscals amb una rebaixa de l’IBI i l’exempció de la taxa de terrasses i de mercat per aquest 2020

Al mateix Ple s'ha aprovat una modificació de les subvencions a empreses i autònoms que no van cessar l'activitat per la COVID-19, per tal que arribi a més beneficiaris de la ciutat

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui al Ple les diferents ordenances fiscals que han de regular les taxes del proper any 2021. Tal i com ens vam comprometre l’any passat, s’ha repercutit en l’IBI (Impost de Bens Immobles) la modificació de l’IPC (Índex de Preus al Consum), per tal que estigui vinculat a les modificacions de poder adquisitiu. D’aquesta manera s’ha aprovat una disminució del 0’5% de l’IBI (amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció de CxlS i el vot contrari de la CUP) , que és la disminució de l’IPC d’aquest any.

També s’ha aprovat una bonificació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) del 95% per aquelles obres per instal·lar plaques solars per autoconsum, per seguir estimulant les energies renovables a la nostra ciutat (vots favorables de l’equip de govern i la CUP i l’abstenció de CxlS). I s’ha aprovat una exempció de la taxa de taules i cadires per la restauració i del mercat per tot aquest 2020 (aquest punt per unanimitat). Amb això es pretén ajudar aquest sector que ha estat molt afectat per la crisis de la COVID-19.

Per altra part, s’ha adaptat el preu del menjador de la Llar d’Infants al preu que ens factura IAUSA, l’empresa del Consell Comarcal que ho gestiona (és una pujada d’un màxim de 5€/mes per infant) i s’ha pujat la taxa d’escombraries per fer front a l’increment de la taxa que ens aplica la Generalitat (són 2’67 €/habitatge i any).

Tanmateix s’ha aprovat una modificació de les subvencions a empreses i autònoms que no van cessar l’activitat per la COVID-19, per tal que arribi a més beneficiaris, al ampliar a 2 mesos la justificació de les despeses (aprovat també per unanimitat). Recordem que aquesta és una subvenció de 500 € per autònoms i empreses que no van haver de tancar pel decret d’alarma en motiu de la COVID-19, però que han vist disminuïts els seus ingressos per la situació generada.

També es va aprovar la cessió a la Creu Roja del magatzem al costat del banc dels aliments per tal que facin allà la seva activitat de suport al programa d’aliments per a la solidaritat. Cal estar al costat de la Creu Roja, ja que fan una feina molt important al costat sempre dels més vulnerables.

I finalment es va debatre dues mocions presentades pel grup de Compromís. La primera en relació a l’increment del preu del menjador de la Llar d’Infants, on el preu es exactament el cost -ja que no hi ha cap benefici-, i nosaltres no estem d’acord a donar ajuts universals, ja que qui pot pagar ha de pagar el seu cost, i en canvi cal donar ajudes a tothom que ho necessiti. Per tant, ens vam comprometre a seguir donant beques menjador a totes aquelles famílies en situació vulnerable que ho necessitin, com ja fem, però no reduir el preu per a tothom. La moció va ser rebutjada, al no voler CxlS transaccionar-la.

I la segona moció demanava unes accions per garantir la viabilitat del centre associat de la UNED, que l’equip de govern ja hem realitzat durant aquest any i que es van ratificar a la Reunió de la Junta Rectora del Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell –que presideix Jordi Fàbrega, com alcalde de la Seu d’Urgell- i que es va celebrar el passat 20 d’octubre. En aquesta reunió l’ajuntament es va comprometre a incrementar la nostra aportació econòmica en un 100% (total de 15.000€/any), al mateix temps que s’incrementaven les aportacions econòmiques del Govern d’Andorra, de la Diputació de Lleida i de la pròpia UNED. Per tant, una moció demanant unes accions que ja estan executades. Un cop més es demostra l’aposta ferma d’aquest equip de govern per l’educació (gestió directa de la UEC, inici de l’IFE a la Seu, millora de les instal·lacions pel PTT, conveni per iniciar els estudis de CAFE especialitzats en medi natural d’INEFC-Pirineus i ara l’augment de l’aportació econòmica per l’UNED).

Aquest Ple s’ha celebrat de nou telemàticament, donades les condicions epidemiològiques, i l’alcalde Fàbrega va explicar, un cop més, les dades sanitàries actualitzades i va donar el condol i escalf a les famílies dels difunts, així com l’escalf a tots els afectats i a tots els sanitaris i resta de professionals que estan a primera línia lluitant contra aquesta pandèmia, alhora que va agrair la col·laboració de tota la ciutadania amb el compliment de les mesures preventives que s’han hagut d’adoptar.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell