Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova, durant el Ple d’octubre, la creació del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat

Al mateix Ple s'ha aprovat una moció de tot l’equip de govern per rebutjar la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui al Ple la creació del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat, per unanimitat de tots els grups. Aquest Consell treballarà per eliminar totes les barreres arquitectòniques per fer una ciutat molt més accessible a tots els col·lectius, un dels nostres objectius en iniciar aquesta legislatura i pel que s’està vetllant especialment des de la tinença d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat amb Joan Gurrera al capdavant.

En aquest mateix Ple s’ha aprovat la consignació pressupostària per permetre una adequació per millorar el mobiliari del carrer Major amb bancs i jardineres, l’arranjament de les cobertes del Palau d’Esports, millores en els parcs infantils i l’inici del concurs per a la construcció del futur edifici que ha d’acollir els estudis universitaris d’INEFC a la Seu d’Urgell, entre altres. Tot i la importància de les actuacions implicades, aquesta consignació només ha rebut el vot favorable de Junts per la Seu i ERC.

Tanmateix s’ha aprovat, a proposta de la tinent alcalde de Desenvolupament Local, Mireia Font, la modificació de les bases dels ajuts per a persones en situació d’atur o en ERTOs per la crisis de la COVID-19, per tal d’ampliar els possibles beneficiaris.

També s’ha debatut la moció, presentada per part de Junts per la Seu i ERC, de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya, el MHP Quim Torra. Moció que ha estat aprovada  amb els vots a favor de Junts per la Seu, ERC i la CUP, mentre que CxlS ha donat suport en algun punt, s’ha abstingut en 1 d’ells i ha votat en contra en 3.  D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Seu es manifesta clarament en contra d’aquesta decisió injustificada i que atenta de nou contra l’estat de dret i vulnera de nou les decisions que els catalans prenem a les urnes.

Es van votar també una moció presentada pel grup de CxlS sobre els problemes d’habitatge i ocupació il·legal, on Joan Gurrera ha explicat detalladament tota la feina feta per l’equip de govern (moció que ha estat aprovada només parcialment en votar-se per punts);  així com dues mocions presentades per la CUP, una d’elles a favor d’acabar amb l’exempció d’IBI amb les immatriculacions (aprovada per unanimitat) i una darrera sobre garantir l’alimentació saludable (aprovada parcialment en votar-se els punts de manera separada).

L’equip de govern ha realitzat dos precs, un d’agraïment als voluntaris que han permès celebrar amb èxit la Setmana de la Gent Gran i el segon de felicitació per l’esportista urgellenca Núria Vilarrubla que ahir va obtenir plaça per competir als Jocs Olímpics de Tòquio de l’any vinent.

Aquest Ple, degut a la millora de la situació epidemiològica per la COVID-19 (que l’alcalde Jordi Fàbrega va explicar en els informes d’alcaldia), s’ha realitzat ja de forma presencial a la Sala de Plens, òbviament mantenint totes les mesures de seguretat dictades pel PROCICAT.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell