Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

1 any Junts! 🤝 L’alcalde Jordi FĂ brega i l’equip de Junts per la Seu fan balanç del primer any de mandat al govern municipal

Un any en que s’ha treballat dur per a començar a complir el pla de govern i un any que estarà marcat per la COVID-19: la pandèmia que ho ha capgirat tot i que ha demostrat que junts i amb l’esforç de tota la ciutadania, ens en podem sortir

El 15 de juny de 2019 Jordi Fàbrega era elegit alcalde de la Seu d’Urgell amb els vots de Junts per la Seu i ERC i posteriorment es constituïa el nou equip de govern municipal, així com tot l’organigrama del nou consistori.

Ha estat un any on la pandèmia de la COVID-19 ho ha capgirat tot, ens ha demostrat la nostra vulnerabilitat com a persones i com a societat, però al mateix temps ens ha ensenyat que som capaços de sortir-nos-en si anem junts i donem tots el millor de nosaltres mateixos, com així ha estat. La crisi sanitària, associada a la crisi social i econòmica que ha provocat, canvia totalment les prioritats de la ciutat. Per això, el pressupost de l’Ajuntament ha virat per aconseguir 1’1 milions d’€ per destinar-los a les persones, famílies i empreses que més han patit la crisi. Ara l’important és recuperar-nos, demostrar que som capaços d’aprendre les lliçons de la crisi, i sobretot, aconseguir que ningú en quedi enrere. Tot el nostre condol als afectats i a les seves famílies.

No obstant, la COVID-19 no ens pot paralitzar, ja que la Seu és una ciutat molt exigent i cal seguir endavant amb els grans reptes que tenim plantejats. Durant l’estat d’alarma s’ha aconseguit signar el conveni per desenvolupar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Seu d’Urgell, estudis universitaris que seran una realitat el curs 2021-2022. Un dels grans motors que ha de dinamitzar la ciutat. I s’ha treballat en molts altres projectes per fer de la Seu i Castellciutat una ciutat millor per tots els nostres veïns i veïnes.

Un dels nostres objectius és modernitzar l’estructura de l’Ajuntament, adaptant-lo a les noves realitats, i en això la COVID-19 ens ha demostrat que hi ha maneres diferents de fer les coses. Actualment, gairebé el 80% de les comunicacions amb la ciutadania són telemàtiques, i estem treballant per augmentar encara més aquesta xifra i facilitar-ho amb aplicacions més senzilles.

També per nosaltres els fronterers són un col·lectiu important, que està patint durament la crisi, i per això des de la seva regidoria s’està treballant per millorar la seva situació, i les nostres bones relacions amb Andorra ja han donat els seus fruits durant aquesta pandèmia.

A nivell educatiu, a part d’INEFC, s’ha aconseguit l’esperat IFE (Itinerari Formatiu Específic) i la gestió directa de la UEC (Unitat d’Escolarització compartida), com aposta per als més vulnerables.  Seguim essent la capital cultural del Pirineu, amb la feina discreta dins la candidatura de la Catedral per esdevenir Patrimoni universal de la UNESCO, i amb tot el suport per als actes culturals i esportius, ara més importants que mai en la postpandèmia.

Hem fet els primers passos cap a una ciutat més verda i sostenible, amb la instal·lació de la caldera de biomassa a l’Edifici de les Monges i el col·legi Pau Claris o la licitació de les plaques solars als diferents equipaments municipals que just comença. També per millorar els carrers com amb el camí de Sant Isidre a Castellciutat, sempre pensant en fer una ciutat més agradable pels vianants. I seguirem treballant en aquesta direcció, portant a terme el Pla de Mobilitat sosteniblei el Parc del Mesclant de les Aigües, aconseguint habitatges per lloguer social o assequible i amb l’aposta ferma per les energies renovables.

Seguim treballant per les persones de la Seu i pel sector empresarial, la Seu ara mateix pot ser una gran oportunitat per viure i treballar-hi, cal aprofitar les ensenyances de la crisi (les potencialitats del teletreball i l’aposta per la qualitat de vida) per situar la Seu com un excel·lent lloc per desenvolupar el projecte vital de tots aquest talent jove que tenim repartir pel món, i per captar-ne de nou. Le  noves tecnologies ens obrem un futur que cal que sapiguem aprofitar.

Aquesta pandèmia ens ha ensenyat, encara més, la importància dels serveis públics, com sanitat i educació. Per això és important seguir millorant-ne tots els equipaments, com el nou CAP que ja està en construcció, el nou consultori de Castellciutat, o els projectes de la nova residència i els pisos tutelats per a la gent gran i de l’heliport per aconseguir els vols nocturns del SEM. Però també les nostres converses amb Andorra per ampliar el conveni sanitari, unes bones relacions que ara tan bé ens han anat per compartir mitjans durant la COVID-19 i donar resposta sanitària a la nostra gent. 

Som capital del Pirineu i el camí per exercir com a tal passa per seguir dedicant tot el nostre esforç a fer una Seu amb millors serveis, infraestructures i oportunitats per a tothom. 

Agrair al Xavier Estival la seva feina i el seu esforç durant aquest any com a regidor, així com la valentia del Joan Llobera per agafar-li el relleu, ja que les obligacions professionals no li permeten al Xavier dedicar-hi el 100% de la seva energia. 

Ens queden 3 anys per seguir treballant, amb aquest equip conjunt amb ERC, i no dubteu que no escatimarem energies pel present i el futur de la Seu i la seva gent.

Milions de gràcies per donar-nos l’honor de servir-vos des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell
🤝 #laSeuEnBonesMans

MĂ©s notĂ­cies

Contacta amb nosaltres

© 2022 Junts per la Seu d'Urgell